×
 

Hoppa till innehållet

Samarbetsmöjligheter

Med över 25 års erfarenhet vet vi hur man levererar den bästa utbildningen, men vi behöver också ett nära samarbete med företag, organisationer och kommuner för att kartlägga och fylla kompetensbehov. Vi är ert verktyg och partner för att nå era tillväxtmål, utveckla er personal och rekrytera fler talanger.

 • Är du i behov av extra resurser? Praktik inom yrkeshögskolan kallas för LIA, lärande i arbete. Det är en ”win-win-situation”, där företag får in kompetent arbetskraft samtidigt som våra studerande samlar på sig praktiska färdigheter av sin kommande yrkesroll. Att ta emot praktikanter är kostnadsfritt och de studerande är försäkrade under hela perioden. Varje termin går flera klasser ut på LIA hos företag i hela landet och efter examen är de dessutom fullt anställningsbara.

  Är du intresserad av att ta emot praktikanter? Se vilka utbildningar våra studerande läser och kontakta därefter utbildningsledaren utifrån vilken kompetens du vill låna!

 • Söker du fler medarbetare? Anställ nya stjärnor direkt efter examen från Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan eller Teknikhögskolan! Ta kontakt med våra utbildningsledare för att se vilka klasser som närmar sig examen.

 • Vill du dela med dig av din expertis inom ett specifikt område? Vill du inspirera, motivera och utbilda de som i framtiden kommer att bli dina branschkollegor? Som utbildare utvecklar du både dig själv, våra studerande och samhället i stort. Det är ett stimulerande och kreativt arbete där du möter engagerade kursdeltagare. Vi har idag ett stort nätverk av personer från näringslivet som konsultar hos oss, och det växer hela tiden. Bli en del av vårt utbildarnätverk!

  Du kan även hålla i en gästföreläsning inom ett specifikt område. Kontakta utbildningsledaren för utbildningen du kan tänka dig ”gästspela” för.

 • Vill du vara med och forma innehållet i en utbildning för att kunna hitta rätt kompetens i framtiden? Vi skapar YH-utbildningar baserat på arbetsmarknadens nuvarande och kommande kompetensbehov. För att lyckas matcha samhällets utveckling behöver vi din hjälp att skapa branschnära utbildningar. Tillsammans med oss kan du arbeta proaktivt för att fylla kommande rekryteringsbehov genom att se till att din framtida arbetskraft är rätt utbildad.

  Har du tips på uppslag för en utbildning eller vill du förmedla vilken kompetens ditt företag är i behov av? Kontakta vårt affärsteam för varumärket du tänker dig att utbildningen faller in under.

 • Vill du driva utveckling för våra befintliga utbildningar för att säkra framtidens kompetensförsörjning? Till varje YH-utbildning hör en ledningsgrupp med representanter från skolan, klassen och näringslivet med syfte att kvalitetssäkra utbildningen så att innehållet matchar marknadens kompetensbehov. Ledningsgruppen sammanträder ett par gånger för att diskutera utbildningens fortsatta utveckling vad gäller såväl innehåll som upplägg.

  Är du intresserad av att sitta med i en ledningsgrupp? Se våra befintliga utbildningar och kontakta därefter utbildningsledaren!

 • Vill du representera ditt företag på branschdagar, nätverksträffar eller studiebesök? Varje termin anordnar våra yrkeshögskolor flera event där du som företag får möjlighet att träffa våra drivna studerande, ofta inför en LIA-period eller examen. För att visa upp din arbetsplats och hur det fungerar i verkligheten kan du även erbjuda studiebesök för våra klasser.

  Vill du delta på branschdagar eller erbjuda studiebesök? Kontakta våra utbildningsledare.

Stilleben med tangentbord, mus, anteckningsblock och en kopp kaffe

Skräddarsydda företagsutbildningar

Skapa mervärde, arbetsglädje och ökad motivation genom att vidareutveckla och kompetenshöja din personal.

Vi gör det möjligt för företag att lyfta den interna kunskapsnivån. Vi skräddarsyr företagsutbildningar och branschspecifika B2B-koncept, helt anpassade till era behov av kompetensutveckling. Vi tar fram enstaka eller flera kurser, men även hela utbildningar. De kan hållas hos oss eller så kommer vi ut till er och utbildar på plats, där och när det passar er bäst.

Genom våra många år i branschen vet vi hur man bäst utbildar för framtiden. Vi inspirerar, utbildar och ger de rätta verktygen för människors utveckling i arbetslivet, och vi gör det med glädje! Dessutom handplockar vi utbildare med spetskompetens som passar era kompetensmål. Inom yrkeshögskolan kan både offentlig verksamhet och privata företag köpa uppdragsutbildning. Tidigare har vi bland annat skapat och genomfört grundläggande kurser i CAD-programmet SolidWorks och mer omfattande utbildningar inom agil projektledning och vårdadministration.

Varför satsa på kompetensutveckling?

Världen digitaliseras och arbetsmarknaden blir mer snabbrörlig. Med nya mål kommer nya behov! Samhällets snabba hastighet gör att behovet av flexibla och smarta kunskapslösningar som ger uppdaterad kunskap (upskill) och ny kunskap (reskill) ökar. På samma sätt som företag utvecklas behöver individen utvecklas för att hänga med i förändringarna. Därför erbjuder vi även distanskurser för yrkesverksamma som vill kompetensutvecklas och stärka sin position i branschen.

Vi lever i en värld där de flesta kommer att byta både jobb och yrkesinriktning flera gånger under sin livstid. Vi behöver därför vara proaktiva och finna lösningar innan det blir ett skriande behov. Utbildning är utveckling, oavsett när i tiden du införskaffar det.

Kontakt

Är du intresserad av ett samarbete eller vill du veta mer om skräddarsydda företagsutbildningar? Välkommen att kontakta vårt affärsteam (per varumärke).

Affärshögskolan: affarsutveckling@affarshogskolan.se
Vårdyrkeshögskolan: affarsutveckling@vardyrkeshogskolan.se
Teknikhögskolan: affarsutveckling@teknikhogskolan.se

Person som skriver i ett anteckningsblock