Ny verksamhetschef för Plushögskolan AB

Den 1 september 2022 tillträdde Maria Sandin rollen som ny verksamhetschef för Plushögskolan AB. Idag är bolaget Sveriges största privata yrkeshögskoleaktör genom sina tre varumärken Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan. Bolagets utveckling och starka tillväxt är något som Maria känner sig redo att bygga vidare på.

Maria Sandin i lokalerna på Luntmakargatan
Maria Sandin på Plushögskolan AB's huvudkontor i Stockholm.

Med glimten i ögat beskriver Maria Sandin sig själv som en riktig "YH-tant". Med femton års erfarenhet från utbildningsbranschen inom ramen för yrkeshögskolan har Maria gedigen kompetens för att leda Plushögskolan AB's fortsatta utvecklingsresa. Under hennes YH-karriär har hon haft roller som utbildningsledare, affärsutvecklare och regionchef inom varumärken som EC Utbildning, Hermods, Sälj & Marknadshögskolan och The Game Assembly. Senast kommer hon från EC Utbildning och Sälj & Marknadshögskolan där hon varit verksamhetschef.

"Det känns fantastiskt roligt att få ta över en sådan välrenommerad verksamhet som Plushögskolan AB. Det kändes som ett naturligt nästa steg för mig att ta över som verksamhetschef för Sveriges största privata yrkeshögskoleanordnare. Jag känner mig ödmjuk och stolt över att få ta över efter min föregångare. Jag ser verkligen fram emot att lära känna verksamheten och alla medarbetare bättre!"

Bra förutsättningar för tryggt ledarskap

Som verksamhetschef är det Marias yttersta ansvar att målsätta, leda och utveckla verksamheten för att stärka de tre varumärkenas position på marknaden. I rollen ingår både kvalitets- och personalansvar, något som Maria har god erfarenhet av i sina tidigare anställningar.

"Ett bra ledarskap för mig är när man lyckas kombinera att vara både en god ledare och chef. För mig är chefskapet formell kunskap och kunnigheten att driva verksamhetsprocesser, medan en god ledare ser varje individs och teams behov och potential. Ett av mina främsta uppdrag är att se till att verksamheten utvecklas och att mina medarbetare har en hållbar arbetssituation."

Plushögskolan AB är även en del av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag. Med en stark koncern i ryggen skapas fler förutsättningar för trygghet, kvalitetssäkring och utveckling i verksamheten.

"Att ha AcadeMedia som ägare ger en stabil grund att arbeta utifrån. Att vara en del av något större ger oss möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan bolagen, kvalitetsutveckling och en trygghet. Samtidigt förblir Plushögskolan AB, liksom alla andra utbildningsföretag inom AcadeMedia, unikt och självständigt till sin karaktär."

Fortsätter stärka individer och näringsliv

I över 25 år har Plushögskolan AB varit verksamma inom yrkeshögskolan. I nära samarbete med näringslivet skapar Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan yrkeshögskoleutbildningar, kurser och företagsutbildningar som matchar arbetsmarknadens kompetensbehov. Alla utbildningar vilar på gedigen omvärldsbevakning, trendanalys och aktiv dialog med branschföretag för att leverera efterfrågad arbetskraft och förverkliga yrkesdrömmar. En mission som Maria nu tar vidare.

"Att vara framtidsorienterad och ligga i framkant är själva kärnan inom yrkeshögskolan och jag känner att våra tre varumärken täcker stora delar av Sveriges kompetensbehov. Jag ser en ljus framtid för yrkeshögskolan med en fortsatt expansion de närmsta åren. Det är en utvecklingskurva som Plushögskolan AB ska följa. Tillsammans med våra samarbetsföretag ska vi fortsätta utveckla efterfrågade och kvalitativa utbildningar som hjälper individer och företag att växa."

  • Upptäck vårt utbildningsutbud

    Våra yrkeshögskolor har något för alla! Välj mellan allt ifrån teknik, IT och samhällsbyggnad till ekonomi, sälj och projektledning eller vård och omsorg. Program och kurser som förverkligar dina yrkesdrömmar.

    Studerande med laptop
  • Samarbeta med våra yrkeshögskolor

    Vi är ert verktyg och partner för att nå era tillväxtmål, utveckla er personal och rekrytera fler talanger. Läs mer om hur ditt företag kan samarbeta med oss.

    Person som skriver i ett anteckningsblock