Plushögskolan AB jobbar ideellt för en dag

Många företag byter ut julklapparna mot att skänka pengar till välgörande ändamål. Men 2019 valde Plushögskolans varumärken Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan att istället skänka sitt engagemang och tid, till välgörande ändamål.

Istället för en traditionell julklapp brukar vi på Plushögskolan AB varje år stödja en välgörenhetsorganisation, genom våra yrkeshögskolor Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan. Och 2019 var givetvis inget undantag.

Initiativet kom från en av våra kollegor, och förslaget bestod av att alla som önskade inom organisationen, skulle få möjlighet att engagera sig i aktiviteter för att stödja välgörande organisationer, som volontär för en dag.

Projektet började i december och pågick fram till slutet av februari. Medarbetarna kunde under den tiden planera in ett tillfälle att tillsammans genomföra en aktivitet för välgörande ändamål.

– Att vi valde att skänka arbetstid istället för pengar har fallit väl ut. Vi har engagerade medarbetare och nu fick de möjlighet att arbeta med ett projekt som de brinner för. Samtidigt blir detta ett sätt att stärka teamkänslan eftersom många enheter väljer att volontärarbeta tillsammans, säger Per Häggman, utbildningsdirektör på Plushögskolan AB.

Ändamålen har varierat. Personalen i Linköping har sålt soppa för Stadsmissionen och en arbetsgrupp i Stockholm har serverat jullunch till hemlösa. I Västerås valde medarbetarna att anordna en gratisföreläsning i samarbete med Sveriges Kommuner och Regioner om hur man bemöter människor med trauma. Alla bidrag gick till Musikhjälpen. Ledningsgruppen bidrog till ett julfirande för 400 nyanlända personer, som volontärer för den ideella organisationen Nema Problema.

– Det här är ett sätt för oss att visa att vi bryr oss och ge tillbaka till samhället. Handling väger tyngre än ord. Nu gör vi något handfast och samtidigt har vi haft jätteroligt, säger Per Häggman.

Här kommer en kort sammanfattning av årets aktiviteter:

Om Plushögskolan AB

Plushögskolan AB har sedan 1996 bedrivit utbildning i samarbete med företag och organisationer. Idag erbjuder vi utbildning genom våra varumärken Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan och Teknikhögskolan.

Våra yrkeshögskolor

Plushögskolan AB bedriver utbildning under flera varumärken; Affärshögskolan, Teknikhögskolan och Vårdyrkeshögskolan. Läs mer om utbudet här.